27-01-14

Struikelmatten

De NMBS gaat struikelmatten gebruiken om ongewenste personen van het spoor te houden. Een duidelijker signaal kon Cornetje niet geven aan Haekie en Scheetie. Blijf uit mijn buurt en uit die van de trein anders zul je struikelen. Gevallen zijn die twee ego's al lang, maar struikelen, dat hadden ze nog niet gedaan. Haekie koos dat al snel eieren voor zijn geld en heeft een oogje op een nieuwe job bij het een of ander investigeringsvehikel. Zou hij de balletjes van de loterij al een beetje beu zijn omdat hij die niet zo kon manipuleren als de stiptheidscijfers van de NMBS. Kijk maar eens op railtime, de vertragingen worden er staads naar beneden afgerond en als het echt nodig is draairen ze de klok achteruit; heb ik zwart en wit op papier. Scheetie fronste zijn wenkbrauwen toen hij het las en heeft er dadelijk ook enkele besteld voor als Cornetje eens het vliegtuig zou willen nemen. Officiële uitleg van Scheetie zal wel zijn dat het tegen de terroristen is; Scheetie heeft altijd al goed kunnen liegen, of tenminste onder zijn baard zag je niet dat hij rood kleurde; mocht ook niet van zijn partij. Ben trouwens wel eens benieuwd wat het effect van die struikelmatten zal zijn op de vertragingen. Misschien moet Cornetje misschien toch eens gaan denken aan beter onderhoud van het rollend materieel, voor zover dat je dat zo mag noemen, want het staat heel vaak stil.

12:53 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-14

KLOK

De klok van de NMBS is zoals de NMBS zelf, hopeloos te laat. Sta je op het perron te wachten op je trein en staat er op het bord 5 minuten vertraging en dat terwijl de trein al 6 minuten te laat is; als het bord dan 10 aangeeft dan is de trein ondertussen al 11 minuten te laat en zo gaat maar verder tot je trein eindelijk na 22 minuten aankomt en er volgens het bord nog steeds sprake is van maar 20 minuten. De vraag is nu en ik stel hem dadelijk aan Cornetje : luistert de trein niet naar de klok of is het andersom. Vanmorgen moesten we vanuit Brugge omrijden langs Deinze en wat kondigen ze dan aan : een vertraging van vermoedelijk 20 minuten en dat terwijl wij allemaal weten dat het er dan 30 zullen zijn; want het zijn er elke keer dertig, vandaag niet, het waren er maar 29. Dus toch iets van beterschap. 1 minuuut gewonnen. De klok en de NMBS ze zullen nooit goede vrienden worden; zeker niet de atoomklok en de NMBS.

13:24 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-01-14

WIFI

Cornetje wel wifi in de trein; waarschijnlijk om te kunnen zeggen dat er toch iets werkt. Natuurlijk zal hij het zich nog beklagen want zodoende kunnen de reizigers de informatie die door de intercom wordt meegedeeld wel juist en correct is; wat in de meeste gevallen niet zo is. Regelmatig verschilt de reden van een vertraging van wat men omroept in de stations of datgene wat wordt verteld in de trein zelf en is al helemaal niet hetzelfde als wat er op internet staat. Dis dat zal weer discussie opleveren met de treinbegeleiders of misschien zullen die met die wifi voortaan zelf echt weten wat het probleem is en zijn ze niet meer afhankelijk van de een of andere pipo in een bureau. Wifi in de trein betekent natuurlijk ook dat we oproepen kunnen lanceren via facebook. Maar uiteindelijk zal het voor ons pendelaars ook wel een voordeel hebben, zeker als de trein vertraging heeft en we ons op internet kunnen amuseren.

15:40 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-14

Lotto

Aangezien de treinen momenteel tijdelijk op tijd rijden (dankzij Corntje waarschijnlijk) even een uitstapje naar het land van de balletjes, namelijk de nationale loterij. Haekie is daar nu met een deftig woord afgevaardigd bestuurder. Afgevaardigd door wie staat er niet bij en wat hij bestuurt ook niet, maar dat zal zeker geen locomotief zijn want anders begon elke trekking te laat. Ik vraag met trouwens af wat z'n afgevaardigd bestuurder eigelijk uitspookt tussen twee trekkingen in. Bij de trekkingen houdt hij toezicht; althans dat beweren ze, maar ze laten zijn gezicht nooit in beeld, misschien wel te begrijpen; maar men kan dus wel beweren dat hij er is ook als hij er niet is. Maar tussen twee trekkingen in, zou hij dan de balletjes oppoetsen met een mooie doek zodat ze zeker niet blijven plakken in het apparaat en ze dan heel voorzichtig, één na één terugleggen inde grote vergaarbak zodat ze tijdig klaarliggen voor de volgende trekking. Of zou hij in zijn riant kantoor (heeft met zijn benoeming immers een win for life lotje gekregen) misschien de balletjes gebruiken om wat te oefenen in het edele spel van golf. Of kijkt hij de godganse dag uit zijn raam naar de skyline van Brussel, doet hij in de namiddag een dutje zodat hij uitgeslpane is om toezicht te houden om de trekking van die avond of komt hij alleen maar enkel op die momenten dat er een trekking is en zit hij voor de rest en dit tot ergernis van zijn vrouw de hele dag thuis te spelen met zijn erfenis uit het verleden namelijk een spporlijn van Marklin van ongeveer 34 kilometer. Dat had ik toch voor vliegtuigen gekozen, ook al zou dat minder betalen.

12:53 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-14

Lotto

'T was weer prijs afgelopen vrijdag en dat omwille van het noodweer. Deze keer dus een aanvaardbaar excuus; maar niet over de afhandeling. Cornetje heeft uit woede zijn auto van stal gehaald om op tijd op die receptie te kunnen zijn, mocht daar dus wel niet drinken en dat vooruitzicht was de reden van zijn woede en niet de gestrande treinreizigers; die konden hem worst wezen. Maar toen ik naar de lottotrekking keek onder het toezicht van ons Haekie, kon je duidelijk gegniffel waarnemen en dat moet zeker en vast afkomstig zijn van ons Haekie (die enkele minuten voorheem buiten nog aan zijn sigaretje had staan lurken) en je kon zo aanvoelen dat hij zich verheugde over de problemen bij de NMBS en dat hij daar voortaan definitef van af was; zelfs al had hij nu minder wedde; de kans dat twee lottoballetjes op een dermate manier met elkaar in botsing zouden komen dat ze scheurden was volgens hem immers onbestaande en mocht er al eens eentje niet in de trommel rollen dan zou hij dat nog wel kunnen opmerken; als hij tenminste wakker kon blijven na het nuttigen van enkele glazen rode bordeaux tijdens de juist afgekopen receptie. Je zou voor minder verheugd zijn dat je je oude job kwijt was.

12:53 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |