30-12-13

Nieuwjaar

Met deze laatste post van 2013 wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar toe. Dat 2014 een jaar mogen worden zonder vertragingen, zonder koperdiefstallen, zonder bladeren op de sporen, zonder treinen in panne, zonder sneeuw of bevroren wissels. In het bijzonder gaan mijn wensen uit naar het vriendelijke treinpersoneel waar we zowat dagelijks mee te maken hebben. Verder ook aan alle medependelaars, natuurlijk aan zij die deze blog lezen en heel in het bijzonder aan T, die in het geheel niets mee van zich laat horen, nu hij als ware boergondiƫr met zijn firmawagen naar het werkt tuft en dus de doodgewone simpele pendelaar al lang vergeten is. Onbeslist

 

Gelukkig nieuwjaar allemaal

13:00 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-13

Vakbonden

'T is zover, de vakbonden zijn boos op ons Cornetje. Niet dat ze hem geen gelijk geven maar over zijn aanpak en eigenlijk moet ik ze daar gelijk in geven. De treinen vertrekken niet stipt en dat merk ik zelf elke dag. 'sMorgens is de trein in Duinbergen nooit op tijd. Dus dat is wel degelijk een probleem.

Les aan Cornetje inzake de vakbonden. Als hij hen eens had aangeschreven en voorgesteld had in zijn brief om eens een andere actie te ondernemen, voornamelijk een stiptheidsactie wat zou inhouden dat de treinen dus wel op tijd op het station van vetrek zouden beginnen dan hadden de vakbonden, altijd tuk op wat actie, dit zeker aan hun achterban meegedeeld, een grote persconferentie belegd en zouden ze stellen dat het nog eens tijd was om tot actie over te gaan en om de pendelaars te lezieren (die immers altijd kankeren) zouden ze een stiptheidsactie organiseren en zouden de treinen voortaan op tijd vertrekken en wee dus hem of haar die 's morgens te laat in het station zzou aankomen, de trein zou reeds vertrokken zijn.

Met z'n aanpak zou iedereen gelukkig zijn. Cornetje omdat hij zijn doel bereikt had, de vakbonden omdat ze nog eens actie konden voeren, het personeel omdat de vakbonden toch zo goed voor hen opkomen en de pendelaar die nog eens niet in de kou moest staan wachten.

Dus Cornetje span de volgende keer de vakbonden voor je kar, oeps trein en je kan er van opaan dat alles vlekkeloos zal verlopen.

13:16 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-13

Brief aan Cornetje

Ik heb ons Cornetje een brief geschreven, laat ons stellen een te vroege nieuwjaarsbrief. Ben begonnen met Geachte, kwestie van beleefdheid; doch al snel overgestapt op een meer familiaire toon, aangezien hij met de trein naar zijn werk gaat en we dus hem een pendelaar mogen noemen. Zal ook wel tweede klasse reizen om zo beter voeling te hebben met de gewone man. Heb hem gezegd dat sinds hij er is de NMBS toch wel een beetje de (electra)wind(s) in de zeilen heeft maar dat er mij toch iets vn het hart moet. In de winkels kerstverlichting en versiering; zelfs in de straten, ook in de restaurants, zelfs in sommige taxi's. Station van Duinbergen, nada, nikske, nothing, riendeknots en in het station van Gent enkel een slecht opgestelde kerstboom die de laatkomers verhinderd om hun trein nog te halen aangezien hij midden (letterlijk) in de weg staat. Waarom versiert men de locomotieven niet in rendieren, hangt men wat fleurige lichtjes aan de deuren en wat kerststerren op de ruiten en geeft men het treinpersoneel geen kerstuitrusting. Waarom laat men niet wat zachte sfeermueziek weerklinken in de wagons en op de perrons en bovendien waarom geen kerstboom op de perrrons. Na nieuwjaar kunnen we die dan ook eventueel nog verbranden als we in de kou moeten wachten op een trein die weer eens te laat is. Ben eens benieuwd of dat ik antwoord zal krijgen; zoniet dan begin een protestgroep op facebook. Hij kan dus niet zeggen dat ik hem niet heb gewaarschuwd en een gewaarschuwd man telt voor twee en in het geval van Cornetje (die al voor twee telt) is dat dus eigenlijk vier.

 

Hieronder nog een afbeelding die mij werd doorgestuurd; werkelijk goed gevonden.

 

TREIN.jpg

12:42 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-13

Super

Wat geniaal. Gewoon niet te geloven. Verdubbel toch het loon van die man. Zo briljant. Een driewerf hoera. Waarom hebben ze die niet eerder aangenomen. Ja ja, ik heb het over ons Cornetje. We laten de treinen trager rijden en als hetsneeuwt laten we er gewoon een paar niet rijden. Even een voorbeeld. Momenteel zou mijn trein 's morgens om 7.09 in het station van Duinbergen moeten vertrekken en vanaf volgende week zelfs om 7.07. Wat doet zich nu voor, de trein vertrekt nooit om 7.09 maar altijd enkele minuten later. Grote afstand tussen Knokke en Duinbergen en bovendien zeer druk treinverkeer.  Nu vertrekken we ongeveer met twee tot drie minuten vertraging na een treinrit van om en de bij 1 km. Vanaf volgende week zal dat dus zeker bijna het dubbele worden, maar we halen dat een beetje in want we mogen ook een minuut later in Gent aankomen. Soms denk je dat een politieker het uitgedacht heeft; die kunnen vaak ook van die kromme redeneringen volgen (sorry Fientje). Cornetje, Cornetje toch, je moet nog veel leren; maar als hij elke dag met de trein naar zijn werk gaat dan zal dat al snel gebeuren, vooral als hij in tweede klasse durft gaan zitten. Het belooft dus nog een warme winter te worden, mat massa's sneeuw. Volgens de media heeft de man een goede indruk gemaakt, men zegt er wal niet bij bij wie. Is waarschijnlijk ook niet belangrijk. Op dat punt is er voor ons nog enige troost; als wij vertraging hebben dan die van eerste klasse ok. Zeer democratisch.

13:10 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-12-13

Verrassing

Dze morgen stond Cornetje goedgemutst op. Er was de sinterklaasstorm, er was Johan met de baard in het oog van de electrawindstorm, er was de loting van de WK en dus zou er helemaal geen sprake zijn van welk onheilsbericht dan ook over de NMBS en zag zijn vrijdag er dus zeker al een beetje weekends uit. En hij hoorde in de verte het nieuws op de radio en dus ook het overlijden van Nelson Mandela. Nu zou het zeker in orde komen en dat waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Hij begon er zowaar van te fluiten. Vrouwlief had de tafel gedekt en geurig kopje koffie uitgeschonken en de krant klaargelegd. Hij zet zich neer op zijn luie krent en neemt een slok, die echter evensnel weer wordt uitgeproest bij het zien van de tital in de krant. Snel bladeren naar de betreffende bladzijde en ja hoor daat staat het. De treinen in de spits rijden amper op tijd, dat is tenminste wat de een of andere onnozelaar durft beweren. Bende idoten flitst het door zijn hoofd. Zijn vrouw komt al aangesneld met de bloeddrukmeter en een nat washandje voor zijn rood aanlopend gezicht. Zijn vrijdag verschrompelde, zijn blik werd troebel en hij besloot die dag rust te nemen. Ze zouden hem vandaag niet op stang gaan jagen nam hij zich voor. Even dacht hij eraan met de trein naar een welness hotel in de Ardennen te vertrekken; doch dat gaf hij al snel op en in tegenstelling sprong hij op zijn fiets naar zoijn stamcafe, was hij tenminste zeker er op tijd aan te komen om op tv de wk-loting te kunnen volgen.

13:12 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-13

Bang

Ben een beetje bang voor de toekomst van mijn favoriete vervoermiddel, de trein. Een nieuwe baas, Cornetje, maar wat lees ik nu in de vakpers; deze man heeft vroeger aan het hoofd gestaan van Electrawinds. Nu lezen we elke dag hoe slecht dat bedrijf er voor staat en dat ondanks de vele miljoenen subsidies. De NMBS krijgt ook subsidies en dus is de vergelijking snel gemaakt. Ben dus gisteren maar naar de winkel geweest om me een spaarpot aan te schaffen om de kleine muntjes in op te sparen om alzo over enige tijd mijn een lectrische fiets te kunnen kopen om alsnog vervoer te hebben. Ik begrijp nu ook beter waarom in de trein zo of en toe het licht uitvalt; dat is als de NMBS beroep doet op de groene stroom van Electrawinds en dat dan meestal op het moment dat het bijna windstil is. Hadden ze misschien toch beter Bellekens genomn, awel diene van Belgacom; dan hadden we voorwaar nog wat kunnen beleven als hij vanuit eerste klasse de conductrice achterna zou zitten; het schijnt dat hij er niet vies van is. Kan misschien ook al wat gaan oefenen op mijn fiets me dynamo om indien nodig zelf electriciteit op te wekken; waarschijnlijk enkel voldoende voor een spaarlamp, het is om die reden dat ze die dingen uitgedokterd hebben en ze zo genoemd hebben. Het spaart inspanningen.

12:59 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |