10-10-13

Koppeling

Volgens een bepaald iemand zouden de lonen van de managers bij de NMBS moet afhangen van de stiptheid van de treinen. Wat heeft z’n voorstelballonnetje nu eigenlijk voor gevolgen. Daarvoor heb ik eens in mijne glazen bol gekeken (volgens sommige betweters moet het een kristallen bol zijn; doch de mijne voldoet nog geweldig goed en ik heb nu ook niet dadelijk goesting om een kristalfabriek in de het andere landsgedeelte de steunen laat staan op te kopen)

Wel ik kon binnenkijken in een zeer deftig bureau en aan dat bureau zat achter een heel dik dossier ons Cornetje. Met zijn lat had hij ontdekt dat het dossier zeker 35 cm dik was en dat leek hem toch wel wat veel. Met zijn andere bollekes verdiende hij z’n centjes toch wel heel wat gemakkelijker. Hij moest dus iets doen dat simpel was. Eerst liep hij wat rond achter zijn bureau, dan drie rondjes errond en dan nog een paar rond de vergadertafel; waarna hij een tiental minuten door het raam naar buiten staarde om daarna achter zijn  bureaustoel plaats te nemen en zijn handen op de toch wel mooie leuning liet rusten en ja hoor daar was het. Het lichtje boven zijn hoofd ging aan en net als bij Willy Wortel (sorry W van M maar voor reclamaties over deze naam moet jij bij WD zijn) en hij wist het. In alle spoed riep hij de andere stiptheidsmanagers en wat voor manager nog meer bij elkaar. De meesten van deze hadden trouwens reed grijs haar gekregen van het gezeur van hun vrouw die er ook al mee had gedreigd dat het voortaan nog enkel boterhammen met confituur zouden zijn als hun loon rechtevenredig zou zijn aan de stiptheid van de treinen.

Toen ze allemaal aanwezig waren sprak Cornetje hen toe: het probleem met de stiptheid van de treinen is volledig opgelost. Vanaf nu zetten we het volgende op de borden met de treinen. We beloven u stipt dat er treinen zullen rijden; alleen weten we niet te vertellen wanneer, naar waar, hoe laat en hoe dikwijls; voor de juiste gegevens gelieve u zich naar het station te begeven en daar verdere informatie af te wachten.

Iedereen keek hem verbaasd aan en hun monden vielen open van uiterste verbazing en toen brak er een oorverdovend applaus los. Probleem opgelost en Cornetje veeg de vol trots het 35 cm dikke dossier in de vuilnisbak. Toch ook hier weer ee, gemakkelijke verdienste, dacht hij bij zichzelf.

Labille veranderde daags nadien zijn naam in Labiele; dat kostte hem niet al teveel aangezien het maar een letter was.

17:08 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.