30-08-13

Rustig

Zo rustig vanmorgen op de trein. Geen kwebbel en bebbel, geen forrest, geen krulletje, geen man met de fiets, geen manuel, geen longlegs, geen dame van het parlement, geen madam (van menheer is allang geen sprake meer), natuurlijk ook geen ddmt en zelfs geen s; enkel het vriendelijk-goedemorgen-tegen-dirk-zeggende madammetje. Ik voelde me een beetje als Remi uit Alleen op de wereld van Hector Malot. Ook weinig opbeurend nieuws in de krant, zelfs niet het verhaal over de vakantieliefde. Ik was dus eigenlijk blij af te kunnen stappen om te gaan werken en alzo het land te behouden van een nog grotere catastrofe. Mochten ze mij alsnog kiezen als CEO van de NMBS dan weet ik al wat ik als eerste in zou voeren. Naamkaartjes voor de treinbegeleiders. Vandaag was het een prettige, jonge dame die de controle deed en die van mij, gentleman als ik ben, ook een vriendelijke goedemorgen kreeg en dat in tegenstelling tot anderen die hun abonnement wat nonchalent op het tafeltje leggen en met een air van trek je plan hun neus in een boek of de krant steken. Ook treinbegeleiders hebben hun waardigheid zeg ik maar.

Ik heb juist nog een enkele niets met de trein te maken hebbende bemerking. Waarom staat men niet toe dat men belastinginspecteurs uitnodigd om te gaan eten in een Brugs restaurant. Dan komen ze waarschijnlijk je zaak ook geen tweede keer controleren. Ik prijs me dus gelukkig dat we in Brugge niet moeten overstappen; doch rustig kunnen blijven zitten; soms iets te lang als er zoals gisteravond problemen zijn met het ontkoppelen; naar alle waarschijnlijkheid was de ontkoppelaar 's middags gaan lunchen in Brugge en moest hij dus juist op dat moment even dringend naar het kleine kamertje.

Volgende week zal het weer helemaal anders zijn want dan is het september. Meer volk, meer lawaai en naar alle waarschijnlijkheid dus ook meer vertragingen; tenzij Strikje eindelijk dat wit konijn (zijnde ik) uit zijn hoge hoed  (en liefst niet ergens anders) haalt.  Ik hoor ergens in de verte Gerard Cox alweer kwelen van 't is weer voorbij die mooie zomer. Laat Sabine er nog maar een verlengstukje aan breien.

08:57 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.