27-08-13

Broekie

Het wit konijn luistert naar de naam Broekie. Zou hij bekwaam zijn? Heeft hij als kind met treintjes gespeeld; reist hij wel eens met de trein? Kan hij een trein besturen? Weet hij dat er nog treinen in België niet op electriciteit rijden? Nee, dat weet hij allemaal niet en dus is hij bekwaam; dat is zo ongeveer de redenering die Strikje zal volgen en dan kijkt hij naar de kleur van de onderboek; want dat is het meest doorslaggevende argument in de benoeming van een bestuurder (wat is in de naam).

Knoop de naam maar in je oren, Broekie. En dat net nu de treinen op tijd rijden omdat de bestuurders (Hakie en Scheetie) bezig zijn met alles behalve met de treinen; iets wat je dus niet meer een toevallige samenloop van omstandigheden kan noemen; doch waarvan het een eerder het gevolgd is van het ander. Als Haekie en Scheetie zich dus niet bemoeien met de treinen maar enkel met hun eigen portemonnee dan rijden de treinen op tijd. Waarlijk het ei van Columbus. Hoe simpel kunnen de dingen toch soms zijn.

Ps : gisteravond longlegs gezien op het perron, zonder jeans maar met een kleedje, dan komen sommige dingen nog beter tot hun recht.

12:44 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Als ik er toch niet bij ben hé !!!!longlegs

Gepost door: m | 27-08-13

De commentaren zijn gesloten.