14-06-13

Nostalgie

Gisteren in het station van Brugge de Orient Express gezien. Fantastisch om het op z'n Eddy Wally's te zeggen. Dat waren nog eens treinen waarmee je met plezier wat vertraging zou willen hebben. Heel wat anders dan die Fyra's en andere moderne toestellen met fouten koppelingen en wat al meer. Waar is die goeie ouwe tijd toch gebleven.

Ik had wel spijt dat het de transsiberiƫexpress niet was want dan had ik met plezier Scheetie, Haeckie en de smurf een enkele reis aangeboden en gehoopt dat de trein in de eerste de beste sneeuwstorm een snelheid zou maken van meer dan 20 per uur.

Ondertussen is het wapenstilstand tussen de beide heren, het is nochtans geen Kerstmis, in de eerste wereldoorlog was dat naar het schijn toen wel de gewoonte, niet dat ik spreek uit ervaring, maar een mens leest zo nu en dan wel eens iets. Zitten ze misschien allebei in een duister achterkamertje nieuwe snode plannen te smeden onder het spelen van een spelletje stratego en hebben ze hun spion op pad gestuurd. Als dat zo is dan hebben we binnenkort een NMBSgate; zou eens iets anders zijn. Of misschien maken ze allebei met de heer Gutman een wandeling door het park om van hem informatie te bekomen over de door de NSA afgeluisterde telefoongesprekken van de tegenpartij en dat al dan niet vergezeld van de een of andere gewillege en bevallige damen die misschien nog niet eens meerderjarig is. De roze balletten zijn weer niet ver af.

Men zou het vergeten dat de treinen deze week ongeveer op tijd rijden.

09:45 Gepost door pony express | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.